BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 4, 2009

Selamat kembali bercuti......

Semester keempat dah pun tiba.... pejamcelik -pejamcelik dah hampir 2 tahun kita bersama..... kehidupan dalam alam suksis banyak mendidikan kita dan mendedah kan kita dengan dunia kepolisian ini........ ok la saya taknak banyak celoteh...... harap semua bergembira dan enjoy dengan blog suksis ini........

Monday, August 3, 2009


info terbaru.....hari bertemu TNC UKM pada 8 ogos bertempat di Kolej Keris Mas... harap semua bersedia dan memberi komitmen dan kerjasama yang sepenuhnya.......

Saturday, July 25, 2009

hi....kepada semua kita dah kembali...........skuad 3 yang lepas sudah pun naik menjadi skuad senoir tahun 2.....dengan kegagahan nya dan semangat yang baru,azam yang baru kemungkinan boleh menewaskan sesiapa sahaja.............pakaian yang seragam ,kemas dan berdisiplin, pergerakkan kawad yang sama,semangat berpasukan yang tinggi mampu menjulang cita-cita untuk menjadi pasukan kor suksis yang terbaik antara yang terbaik........

Thursday, May 21, 2009

kursus latihan kompas dan asas PGA di Pusat Latihan Pasukan Gerakan Am Ulu Kinta

haii...selamat datang ke blog suksis UKM skuad 3.Jom mari kita bersama-sama menerokai aktiviti suksis UKM


Kursus ini telah diadakan bermula 11-16 mei 2009.Ia telah disertai oleh seramai 52 orang anggota suksis ukm skuad 3 sesi 2008/2009.Skuad ini telah diiringi oleh seorang pegawai penyelaras dan 4 orang jururlatih.

Antara aktiviti yang dijalankan adalah seperti pengenalan senjata,pengenalan asas PGA,kompas siang hari ,kompas malam,membaca peta,latihan litar,latihan angkut balak,aktiviti ikhtiar hidup ,tarian perang dan jungle trecking serta malam budaya .

Pujian demi pujian yang dilemparkan oleh jurulatih kepada anggota kita terutamanya skaud wanita yang mana sebelum ini dianggap agak lemah tetapi segalanya telah berubah yang mana mereka telah bangkit dengan melakukan setiap tugasan yang diberikan dengan baik malah dari segi kawad juga menampakkan terdapat perubahan yang banyak dan bersemangat.Skuad lelaki juga tidak kurang hebatnya menunjukkan prestasi yang baik sepanjang latihan dijalankan.

untuk mendapatkan gambar-gambar sial malayari friendster suksis_ukm 0809@yahoo.com

Sunday, May 17, 2009

Perkehmahan Rekreasi di Ulu Bendul


Perkhemahan Rekreasi ini diadakan bertujuan memeberi pendedahan kepada anggota -anggota suksis untuk mempelajari cara -cara untuk survival dalam hutan .semua anggota di bahagikan kepada kumpulan dan dibekalkan makanan mastin untuk masak sendiri.selain itu aktiviti fitness turut diadakan .seperti larian 2.4m ,senaman ,dan aktiviti rekreasi bermandi-manda .

ujian menembak


Ujian menembak ini telah diadakan di IPD Bentong Pahang.Ujian ini telah disertai oleh semua skaud yang telah dibahagikan kepada 2 hari.tujuan ujian ini diadakan untuk menguji kemahiran penggunaan senjata m16 dan pistol revolver.

Pesta Sukan Suksis Antara University


Pelbagai jenis sukan telah diadakan sepanjang 2 hari pesta ini diadakan. antaranya bola jaring ,bola sepak,bola tampar,badminton dan senam poco-poco.ini merupakan activiti tahunan bagi kor suksis bahagian tengahpasuka UKM telah memenangi tempat kedua bola tampar tempeat ketiga badminton berpasukan dan kawad terbaik .

TAHNIAH SUKSIS UKM............................